Een knallend feest in Tilburg

Geplaatst op 26/02/2016

Het werd afgelopen zondag een knallend feest. Ook de Tilburgse vestiging van IMC Weekendschool bestaat tien jaar en iedereen mag het weten. Omroep Brabant, Tilburg.com, Brabants Dagblad, Wijkkrant Noord, Univers en nog zoveel meer media. Dat beloofde wat.

Tijdens de plenaire opening in een van de grootste collegezalen van Tilburg University trapt locatiemanager Chantal van Rijswijk het feest af.  Daarna is het woord aan twee vooraanstaande gasten: Gabe van der Zee, Secretaris van de Universiteit en de burgemeester van Tilburg Peter Noordanus, die als cadeau voor het jubileum alle leerlingen op IMC Weekenschool Tilburg uitnodigt voor een bezoek aan de tweede kamer in Den Haag!

Voor ambassadeur Maryem was het een extra bijzonder dag vandaag. Het was de dag van het oefenen van haar persoonlijke verhaal voor de héle college zaal én de lancering van het rolmodellen project. Na vandaag zal ze in bushokjes in Tilburg te bewonderen zijn als rolmodel van de weekendschool.  Veel leerlingen en alumni zijn na afloop naar Maryem toegekomen met een heleboel vragen:  "Mag ik dat ook doen als ik klaar ben met de weekendschool? "Waar kan ik me opgeven voor dit? "Was je niet zenuwachtig?".    

Natuurlijk was Maryem wel een beetje zenuwachtig, maar ze heeft haar verhaal veel geoefend "Eerst in Rotterdam Zuid bij de diplomauitreiking en daarna nog met Chantal en Robbert. Daardoor kreeg ik veel tips. Ik merk dat het elke keer beter gaat! Ik ben nog uitgenodigd door raadslid van Groenlinks Paulus Oerlemans om een vergadering bij te wonen. Dat ga ik zeker doen!"

Coach Tamara: "Maryem is ontzettend gegroeid in de afgelopen tijd. Ze heeft de kern van haar persoonlijke verhaal goed weten te vinden en is in staat ter plekke te improviseren waar nodig. Het is altijd een beetje spannend om voor zo´n hele zaal je eigen verhaal te vertellen, maar ze heeft iedereen ingepakt. Mijn collega Marissa zei tegen me: ´zo, dat kwam echt binnen zeg!´. En dat kwam het zeker. Ik ben ontzettend trots!"