Weekendschool competenties in Amsterdam Zuidoost

Geplaatst op 12/02/2016

Zondag 7 februari 2016 was een bijzondere weekendschool zondag in Amsterdam Zuidoost. 
De tweede jaars leerlingen hadden een klassendag. Tijdens een klassendag wordt er niet geleerd over een vak of beroep, maar gaan leerlingen met elkaar aan de slag. Vandaag stonden weekendschool competenties als presenteren, samenwerken en vragen stellen centraal. 

Saron uit Nijmegen, deelneemster van de ambassadeursopleiding, was aanwezig om voor de eerste keer haar persoonlijke verhaal op een weekendschool locatie te oefenen en te vertellen wat zij heeft geleerd als het om samenwerken, presenteren en vragen stellen gaat.

Ze deelde met de leerlingen hoe zij de afgelopen jaren is gegroeid van een verlegen vluchteling, afkomstig uit een ander land, die de taal, de cultuur en de mensen niet begreep, naar de persoon die ze nu is. "Ik sta nu hier voor jullie, iets wat ik nooit gedacht had dat ik dat kon. Ik kan Nederlands, ik kan mijn verhaal aan jullie presenteren, ik leer door veel vragen te stellen en ik werk samen met de andere alumni van de ambassadeurs opleiding". Saron heeft veel gehad aan dit eerste oefenmoment: "Ik heb vandaag geleerd hoe ik het publiek, de kinderen, echt bij het verhaal kan houden. Samen met mijn coach Sander heb ik vormen bedacht waardoor ik de leerlingen kon betrekken bij mijn verhaal". 
Maar ook voor de leerlingen uit Amsterdam Zuidoost was de komst van Saron een wijze les:

Leerling: 'Ik heb geleerd van Saron dat het belangrijk is om door te zetten en nieuwe dingen uit te proberen."
Leerling:"Ze praat tegen mijn hart' .
Leerling: "Ik voel me zelfverzekerd. Ik bedoel een beetje te zeggen dat nu ik weet dat zij het allemaal kan, denk ik, dat kan ik ook!"