Ambassadeurs oefenen op 10-jarig jublieum in Den Haag

Geplaatst op 05/02/2016

De tien IMC Weekendschool Ambassadeurs in spé hebben hun eerste trainingweekend achter de rug. Met storytelling tools, theorie, inspiratie en een persoonlijk verhaal in hun rugzak, is het tijd voor het oefenen van deze verhalen op verschillende weekendschool locaties.


Zondag 31 januari was het de eer aan de enige echte mannen van de groep, Ilias en Omerfaruk, om het spits af te bijten tijdens het 10-jarig jubileum van IMC Weekendschool Den Haag.

Voor Ilias, alumnus van IMC Weekendschool Den Haag, was het een thuiswedstrijd. Maar dat maakte het niet minder spannend!
Ilias: 'Ik ging voor de eerste keer mijn verhaal presenteren. Dat was vooral erg spannnend omdat ik moest presenteren voor allemaal bekenden. Eerst dacht ik dat ik het erg slecht had gedaan door de zenuwen, maar dat viel toch mee gelukkig!'
Omerfaruk heeft op IMC Weekendschool Amsterdam Noord gezeten en vond het vooral lastig om zijn verhaal beknopt te houden. Niet zo gek natuurlijk, als je zoveel wilt vertellen en delen.
Omerfaruk: 'Ja, het ging wel goed. Maar het is toch wel echt lastig om in een paar minuten je verhaal te vertellen. Ik kreeg heel veel vragen en reacties uit de zaal. Dat was leuk.' 

 

Aanstaande zondag 7 februari gaan maar liefst 4 ambassadeurs hun persoonlijk verhaal oefenen. Twee ambassadeurs zullen aanwezig zijn bij de diploma uitreiking in Rotterdam Zuid. Hier krijgt de eerste lichting derdejaars leerlingen hun weekendschooldiploma. De aller eerste groep uit Rotterdam Zuid die onderdeel gaat worden van ons alumni netwerk! Twee andere ambassadeurs reizen af naar de vestiging in Amsterdam Zuidoost, om samen met tweedejaars leerlingen te werken aan echte weekendschool competenties: presenteren, vragen stellen en samenwerken; competenties die de ambassadeurs ook tegenkomen tijdens hun opleiding.