Nieuws

Een knallend feest in Tilburg

Nieuws

Geplaatst op 26/02/2016

Het werd afgelopen zondag een knallend feest. Ook de Tilburgse vestiging van IMC Weekendschool bestaat tien jaar en iedereen mag het weten. Omroep Brabant, Tilburg.com, Brabants Dagblad, Wijkkrant Noord, Univers en nog zoveel meer media. Dat beloofde wat.

Tijdens de plenaire opening in een van de grootste collegezalen van Tilburg University trapt locatiemanager Chantal van Rijswijk het feest af.  Daarna is het woord aan twee vooraanstaande gasten: Gabe van der Zee, Secretaris van de Universiteit en de burgemeester van Tilburg Peter Noordanus, die als cadeau voor het jubileum alle leerlingen op IMC Weekenschool Tilburg uitnodigt voor een bezoek aan de tweede kamer in Den Haag!

Voor ambassadeur Maryem was het een extra bijzonder dag vandaag. Het was de dag van het oefenen van haar persoonlijke verhaal voor de héle college zaal én de lancering van het rolmodellen project. Na vandaag zal ze in bushokjes in Tilburg te bewonderen zijn als rolmodel van de weekendschool.  Veel leerlingen en alumni zijn na afloop naar Maryem toegekomen met een heleboel vragen:  "Mag ik dat ook doen als ik klaar ben met de weekendschool? "Waar kan ik me opgeven voor dit? "Was je niet zenuwachtig?".    

Natuurlijk was Maryem wel een beetje zenuwachtig, maar ze heeft haar verhaal veel geoefend "Eerst in Rotterdam Zuid bij de diplomauitreiking en daarna nog met Chantal en Robbert. Daardoor kreeg ik veel tips. Ik merk dat het elke keer beter gaat! Ik ben nog uitgenodigd door raadslid van Groenlinks Paulus Oerlemans om een vergadering bij te wonen. Dat ga ik zeker doen!"

Coach Tamara: "Maryem is ontzettend gegroeid in de afgelopen tijd. Ze heeft de kern van haar persoonlijke verhaal goed weten te vinden en is in staat ter plekke te improviseren waar nodig. Het is altijd een beetje spannend om voor zo´n hele zaal je eigen verhaal te vertellen, maar ze heeft iedereen ingepakt. Mijn collega Marissa zei tegen me: ´zo, dat kwam echt binnen zeg!´. En dat kwam het zeker. Ik ben ontzettend trots!" 

Reclame maken in Noord

Nieuws

Geplaatst op 26/02/2016

Op zondag 21 februari gingen de derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord aan de slag met hun eigen kernwaarden bij het vak reclame. Uiteindelijk maken ze een poster met daarop hun portret en hun waarden. De posters worden bij de diploma uitreiking geëxposeerd in de buurt. Heleen Terwijn, oprichtster was IMC Weekendschool was aanwezig om te vertellen over de kernwaarden van de weekendschool: ontmoeting, energiek, echt, inspirerend, ontluikend en eigenzinnig. Natuurlijk mochten onze ambassadeurs in spé hierbij niet ontbreken. Lecyca, Moena en Leesa waren met coach Bonnie ook aanwezig om te vertellen over hun eigen kernwaarden als ambassadeur van de weekendschool. Bovendien zijn er filmopnames gemaakt voor een film over de weekendschool en de ambassadeursopleiding. De ambassadeurs kregen een fantastisch compliment uit de klas: ´jullie hebben ons stil gekregen, dat gebeurt niet snel!´.

Moena: ´Het was echt super leuk om te doen! Ik was blij dat ik kon oefenen voor een groep leerlingen van de weekendschool, dat maakte het wat minder spannend voor mij.´  

Lecyca: Ik was best wel gespannen, wie krijg ik voor mijn neus? Kinderen uit Amsterdam Noord zijn vast veel moeilijker dan de kinderen in de provincie , haha. Maar dat viel reuze mee. Het was net als op de weekendschool in Groningen! ´

Bonnie: ´we hebben echt een goede  snelle voorbereiding gedaan, daardoor stonden ze er allemaal super sterk en kwetsbaar tegelijk! Ik ben trots!´    

Oefenen op een rumoerige Valentijnsdag

Geplaatst op 19/02/2016

Het 10 jarig jubileum werd groots gevierd in Rotterdam Delfshaven op 14 februari. Door het onverwachts winterse weer moest een groot deel van het programma naar binnen worden verplaatst. Gelukkig hadden de leerlingen en hun ouders veel hapjes meegenomen en was een van de klassendocenten verkleed als Valentijns hart. Iedereen wilde met hem op de foto. Zo werd het binnen toch nog erg gezellig.

Voor de ambassadeurs was dit oefenmoment in Delfshaven een behoorlijke uitdaging. Tientallen mensen in het publiek, veel kleine kinderen en een microfoon met een eigen leven!  Gelukkig waren ze goed voorbereid. Marion Weijman,  directeur Operationale Zaken van IMC Weekendschool, was vandaag coach van Sonata en Elisa. Ze hebben in de voorbereiding goed geoefend in het kort en bondig vertellen van hun verhaal, lichaamstaal en stemgebruik. Marion: 'Ik ben echt super trots op hen!´

Elisa: `Doordat we onverwachts naar binnen moesten was het een beetje een rumoerig publiek. Toen heb ik heel snel bedacht dat ik mijn praatje anders moest  insteken. Dat is gelukt! Door het interactief te maken en direct tegen de kinderen te praten kreeg ik toch de aandacht!` Sonata: `Het was echt bijzonder. Dit is me nog niet eerder overkomen. De zaal was dus best onrustig en de microfoon had ook kuren, maar toen ik eenmaal begon te praten werd het echt rustig! Dat gaf mij zoveel zelfvertrouwen!`. 

Weekendschool competenties in Amsterdam Zuidoost

Nieuws

Geplaatst op 12/02/2016

Zondag 7 februari 2016 was een bijzondere weekendschool zondag in Amsterdam Zuidoost. 
De tweede jaars leerlingen hadden een klassendag. Tijdens een klassendag wordt er niet geleerd over een vak of beroep, maar gaan leerlingen met elkaar aan de slag. Vandaag stonden weekendschool competenties als presenteren, samenwerken en vragen stellen centraal. 

Saron uit Nijmegen, deelneemster van de ambassadeursopleiding, was aanwezig om voor de eerste keer haar persoonlijke verhaal op een weekendschool locatie te oefenen en te vertellen wat zij heeft geleerd als het om samenwerken, presenteren en vragen stellen gaat.

Ze deelde met de leerlingen hoe zij de afgelopen jaren is gegroeid van een verlegen vluchteling, afkomstig uit een ander land, die de taal, de cultuur en de mensen niet begreep, naar de persoon die ze nu is. "Ik sta nu hier voor jullie, iets wat ik nooit gedacht had dat ik dat kon. Ik kan Nederlands, ik kan mijn verhaal aan jullie presenteren, ik leer door veel vragen te stellen en ik werk samen met de andere alumni van de ambassadeurs opleiding". Saron heeft veel gehad aan dit eerste oefenmoment: "Ik heb vandaag geleerd hoe ik het publiek, de kinderen, echt bij het verhaal kan houden. Samen met mijn coach Sander heb ik vormen bedacht waardoor ik de leerlingen kon betrekken bij mijn verhaal". 
Maar ook voor de leerlingen uit Amsterdam Zuidoost was de komst van Saron een wijze les:

Leerling: 'Ik heb geleerd van Saron dat het belangrijk is om door te zetten en nieuwe dingen uit te proberen."
Leerling:"Ze praat tegen mijn hart' .
Leerling: "Ik voel me zelfverzekerd. Ik bedoel een beetje te zeggen dat nu ik weet dat zij het allemaal kan, denk ik, dat kan ik ook!"    

Welkom bij IMC Alumni

Geplaatst op 12/02/2016

Op zondag 7 februari gingen ook Shaneequa uit Amsterdam Zuidoost en Maryem uit Tilburg, onder begeleiding van hun coach Ira Kip, op weg naar hun eerste oefenmoment:  de diploma uitreiking van de eerste lichting van Rotterdam Zuid. Onderweg werd er nog wat bijgespijkerd aan hun presentatie en de structuur van hun verhaal. Om voor een groep jongeren van 13 jaar te spreken is weer heel anders dan voor een groep volwassenen!

De eerste groep gediplomeerden van Rotterdam Zuid werden door Maryem en Shaneequa welkom geheten bij het alumninetwerk van IMC Alumni. Maryem: 'We voelde ons echt ambassadeurs. Na onze presentaties kwamen er allemaal leerlingen en ouders met ons praten en vragen stellen." Locatie manager Roexana: Het was echt belangrijk dat de ambassadeurs erbij waren. Zij maakten aan de eerste groep alumni van Rotterdam Zuid duidelijk dat ze er bij horen. Bij hun, bij IMC Alumni".  Shaneequa "Het is echt anders om voor kinderen te spreken. Je moet je echt aanpassen aan je publiek."


Shaneequa en Maryem hebben allebei veel gehad aan de voorbereiding met hun coach. Coach Ira Kip: "het was bijzonder om te zien hoe Maryem en Shaneequa echt contact maakten met de kinderen. Vanaf het podium, maar zeker ook daarna. Ze zijn de beste ambassadeurs voor de weekendschool."

Ambassadeurs oefenen op 10-jarig jublieum in Den Haag

Geplaatst op 05/02/2016

De tien IMC Weekendschool Ambassadeurs in spé hebben hun eerste trainingweekend achter de rug. Met storytelling tools, theorie, inspiratie en een persoonlijk verhaal in hun rugzak, is het tijd voor het oefenen van deze verhalen op verschillende weekendschool locaties.


Zondag 31 januari was het de eer aan de enige echte mannen van de groep, Ilias en Omerfaruk, om het spits af te bijten tijdens het 10-jarig jubileum van IMC Weekendschool Den Haag.

Voor Ilias, alumnus van IMC Weekendschool Den Haag, was het een thuiswedstrijd. Maar dat maakte het niet minder spannend!
Ilias: 'Ik ging voor de eerste keer mijn verhaal presenteren. Dat was vooral erg spannnend omdat ik moest presenteren voor allemaal bekenden. Eerst dacht ik dat ik het erg slecht had gedaan door de zenuwen, maar dat viel toch mee gelukkig!'
Omerfaruk heeft op IMC Weekendschool Amsterdam Noord gezeten en vond het vooral lastig om zijn verhaal beknopt te houden. Niet zo gek natuurlijk, als je zoveel wilt vertellen en delen.
Omerfaruk: 'Ja, het ging wel goed. Maar het is toch wel echt lastig om in een paar minuten je verhaal te vertellen. Ik kreeg heel veel vragen en reacties uit de zaal. Dat was leuk.' 

 

Aanstaande zondag 7 februari gaan maar liefst 4 ambassadeurs hun persoonlijk verhaal oefenen. Twee ambassadeurs zullen aanwezig zijn bij de diploma uitreiking in Rotterdam Zuid. Hier krijgt de eerste lichting derdejaars leerlingen hun weekendschooldiploma. De aller eerste groep uit Rotterdam Zuid die onderdeel gaat worden van ons alumni netwerk! Twee andere ambassadeurs reizen af naar de vestiging in Amsterdam Zuidoost, om samen met tweedejaars leerlingen te werken aan echte weekendschool competenties: presenteren, vragen stellen en samenwerken; competenties die de ambassadeurs ook tegenkomen tijdens hun opleiding.

Eerste trainingsweekend ambassadeursopleiding

Geplaatst op 02/02/2016

 

De tien oud-leerlingen die zijn geselecteerd voor de ambassadeursopleiding van IMC Weekendschool ontmoetten elkaar afgelopen weekend op een kennismakingsbijeenkomst in het Gelderse Nijensteen. Tijd om achterover te leunen was ze niet vergund, want er wachtte hen een vol programma ter lering en inspiratie.

Klik hier voor het hele verslag

 

Ik zeg Alumniraad en ik dacht aan jou!

Geplaatst op 12/01/2016

Ik zeg Alumniraad en ik dacht aan jou!

Negen vestigingen maken één Alumniraad! De Alumniraad zoekt nieuwe leden!

Alumniraad? Leg eens uit!
Voor de alumniraad van de IMC Weekendschool zijn wij op zoek naar raadsleden die ons team komen versterken. In de functie van Alumniraadslid denk jij mee over belangrijke besluiten voor de IMC Weekendschool leerlingen en oud-leerlingen. Ook ben je ambassadeur! Je helpt mee sponsoren enthousiast te maken om de IMC Weekendschool te steunen. Daarnaast organiseer je activiteiten zoals de landelijke alumni en partnerdag, de sportdag en natuurlijk de Radendag. Als alumniraadslid ben je het gezicht van de IMC Weekendschool en aanspreekpunt voor de IMC Alumni.

We zijn een groep van vijf Alumni uit Den Haag, Amsterdam West, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Noord en Groningen en we zijn op zoek naar enthousiaste mensen uit Nijmegen, Tilburg, Rotterdam Delfshaven en Utrecht. Naast onze vergaderingen doen we ook leuke dingen met elkaar en zijn we een hechte groep geworden! Ben je geïnspireerd? Dan zoeken we jou!

Waar moet ik aan voldoen?

  • Je moet 18 Jaar of ouder zijn
  • Je moet gemotiveerd zijn
  • Je moet bereid zijn om gemiddeld 1 keer per maand op een zondag te kunnen vergaderen
  • We moeten op je kunnen rekenen: dit houdt in dat je op tijd aanwezig bent en op tijd je actiepunten af hebt


Met de trein wordt de Alumniraad nog leuker!

We reizen veel door Nederland omdat we alle negen IMC Weekendscholen willen bezoeken! Dit betekent dan ook dat we elke keer op een andere locatie vergaderen, waardoor je heel Nederland leert kennen. Kosten voor de reis zijn in eerste instantie voor eigen rekening, daarna kunnen de bonnetjes worden ingeleverd bij de IMC Weekendschool en krijg je het bedrag teruggestort.

Ja, ik wil! Wat moet ik doen?
Ben je gepassioneerd, geïnteresseerd en klaar om te gaan! Stuur dan je CV + motivatiebrief op naar ons e-mailadres: imcalumni.alumniraad@gmail.com 

De DEADLINE voor het opsturen van je CV en motivatiebrief is 29 februari 20:00!!
De sollicitaties zullen plaatsvinden in december. Meer informatie volgt. 
LET OP!! Vermeld in je mail op welke IMC Weekendschool je hebt gezeten!

Veel Liefs, 
De Alumniraad

Omar (Den Haag)
Sumala (Amsterdam West & Amsterdam Zuid-Oost)
Abdul (Amsterdam Zuid-Oost)
Menno (Amsterdam Noord)
Elisa (Groningen)

Deelnemerspresentatie Ambassadeursopleiding

Nieuws

Geplaatst op 22/12/2015

Zondag 9 november hebben 6 alumni deelgenomen aan de training Talent Branding bij Ormit in de Bilt. Aan de hand van verschillende oefeningen hebben zij ervaren wat hun eigen unieke talenten zijn en waar zij deze voor kunnen gebruiken. We hebben naar onszelf gekeken, maar ook naar anderen. Een hele positieve training waarbij iedereen aan het einde van de dag zijn eigen gemaakte samenvatting mee naar huis mocht nemen.

 

Zondag was een hele leuke dag!
Ik had het anders verwacht, maar dit was super leuk.
Mijn neefje en ik reisde naar Utrecht. We gingen naar Ormit.
We hebben hele leuke kaart spellen gedaan, interviewen; waar ben jij zo trots op.
En we hebben allemaal positieve dingen op een plaat gezet. Ik heb de plaat nu boven mijn bureau en als ik huiswerk maak dan kijk ik er altijd naar en denk ik terug aan hoe het een leuke dag was.

                                                                                  Sanjana - Den Haag

 

 

Ik vond het leuk dat we niet alleen maar moesten luisteren maar ook een beetje actief bezig waren en dat we soort van herinnering mee konden nemen(onze blaadje met eigenschappen erop) en de plek waar het gedaan werd was ook erg mooi.

                                                                                  Faidatu - Tilburg

Meld je aan bij de Facebook-groep van IMC Alumni. Blijf op de hoogte en houd contact met oud-klasgenoten, gastdocenten en andere relaties via het IMC Alumni netwerk.

Video

Future for Life - Deloitte

Heleen en Aysenur presenteren IMC Weekendschool en Future for Life Institute aan de Fair Chance Foundation van Deloitte.

speel video