Recht 18+

Deze masterclass op 8 december (14.00-17.00 uur is speciaal gericht op alumni van 18 jaar en ouder met een interesse in het vakgebied van Recht, Journalistiek en maatschappelijke en juridische dienstverlening.
Onder leiding van (oud) rechter Yvonne Telenga en advocaat Suzanne Engelsman van Advocaten kantoor Stibbe ga je in gesprek over de dilemma's uit het vakgebied. 

De nadruk zal liggen op civiel recht, het recht waar we allemaal mee te maken hebben. 
Je zou kunnen zeggen bijna dagelijks, hoewel je dat lang niet altijd merkt. Ook jij hebt ermee te maken als broer/ zus, echtgenoot, ouder. Bij bv een echtscheiding of een arbeidsconflict, maar ook als als huurder, koper, consument, buur en ondernemer. 

Tijdens deze interactieve masterclass waar casussen uit de praktijk van de rechter en de advocaat aan de orde komen, is er ook ruimte voor eigen ingebrachte ervaringen en casussen. 

Hoe gaat een Rechter om met rechtvaardigheid in haar oordeel? Welke positie en houding neemt een advocaat in om tot een rechtvaardig oordeel te komen voor zijn/ haar cliënt? Is een straf de beste oplossing of het zoeken naar een schikking beter?    

 

Wil je weten wat de deelnemers van de masterclass vinden? klik hier

vaardigheden rechter en advocaat