Suman Thakoerdajal

Deze maand is Suman Thakoerdajal onze Hero! Suman is in 2008 begonnen bij IMC Weekendschool Den Haag. Inmiddels is zij, zoals je hieronder kunt lezen al 2 jaar oud-leerlingen en zeer actief bij het FFL. Ze zit in de VestigingsRaad van Den Haag, heeft meegedaan aan verschillende masterclasses en is bijna elke zondag als begeleider in de klas op de weekendschool! Maar het allerleukste vindt ze dat ze nu peer-educator van de Anne Frank Stichting is. Daarover vertelt ze zelf:

 

Hoi,

 

Ik heb door de weekendschool veel kansen gehad. Ik ben heel blij dat ik één van de velen was die toegelaten was tot  de weekendschool. Ik ben nu al bijna 2 jaar lang oud-leerling en ik help nog vaak mee als begeleider. Ik vind het superleuk om deel uit te maken van het FFL.

Het beste wat me tot nu is overkomen door het FFL is toch echt dat ik nu peer-educator ben van de Anne Frank Stichting. Dat houdt in dat ik samen met mensen van de Anne Frank Stichting workshops over ‘botsende mensenrechten' mag geven aan jongeren, bijv. op scholen.  

Het begon allemaal met een masterclass ‘grondrechten', het was een driedaagse Free2Choose cursus in het Anne Frankhuis. Aan het einde van de cursus kregen we een keus om peer-educator te worden. Ik was natuurlijk meteen geïnteresseerd en heb me ervoor opgegeven.

Hierna heb ik twee keer de kans gehad om workshops te geven op een middelbare school in de tweede klas. Ik heb van de workshops veel dingen geleerd: hoe je een klas geboeid moet houden, presenteren, een discussie leiden en nog veel meer.

De leerlingen waren verbaasd toen ik hun vertelde dat ik niet zo oud was en toch al peer-educator was. Ik heb ze natuurlijk verteld dat het allemaal komt door een masterclass van de weekendschool.

Ik vind het echt zo leuk dat ik van een deelnemer aan de masterclass ‘grondrechten' een peer-educator ben geworden.

 

Groetjes,

 

Suman

 

 

Het filmpje dat Suman gemaakt heeft tijdens de Free2Choose masterclass kun je vinden op onderstaande link:

 

http://www.youtube.com/watch?v=8z_vCUaHZAc

 

Er is ook een filmpje waarin Suman te zien is als peer-educator, die vindt je op:

 

http://www.youtube.com/watch?v=0QSLwzCIbJo&feature=youtu.be