Miriam Ibrahim

Opeens was daar het aanbod van alumna Miriam Ibrahim (26) om als bijleslerares te komen helpen op de Weekendschool en sindsdien is Miriam niet meer weggeweest bij Future for Life!

Directrice Heleen Terwijn begon de Weekendschool met 1 klas in Amsterdam Zuidoost en Miriam Ibrahim was Weekendschoolleerling uit die allereerste lichting van 1998.

Drie jaar later behaalde ze haar diploma en werd toen alumna van het netwerk van Future for Life.

De alumni uit die eerste jaren vinden niet altijd makkelijk de weg terug naar de Weekendschool. Future for Life bestond nog niet en niet alle alumni weten dat er nog allerlei Masterclasses en activiteiten voor hen worden georganiseerd. Zo ook Miriam. Ze volgde het VWO aan de SGR, en studeerde Engels aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2009 haalde ze haar bul en ging werken bij KPGM en deed ze klanttevredenheidsonderzoeken bij stichting Vluchtelingenwerk en overheidsinstellingen.

 

Maar in de herfst van 2013 kwam Miriam langs op kantoor voor een kennismakingsgesprek en lijkt ze al die voorgaande jaren zonder FFL met rap tempo in te halen en wij zijn daar heel blij mee! 

Meteen dezelfde dag ging ze mee naar het kennismakingsgesprek met Heleen Terwijn voor nieuwe medewerkers wat toevallig die dag plaats vond en Heleen was aangenaam verrast een van haar eerste leerlingen opeens weer terug te hebben bij de organisatie! Bijleslerares is ze nog niet maar ze heeft al heel bij veel andere activiteiten geholpen.

Zo heeft ze meegeholpen met de Kerstmarkt, Bij de Future For Life dag in januari, volgde zelf diverse Masterclasses, waaronder de Masterclass Recht en nu is zij ook mede voorzitter van de Vestigingsraad Zuidoost.

De raad zit zij voor met veel plezier en verve en wat leuk is is dat Miriam zelf op Reigersbos heeft gezeten en sommige van de VR leden daar nu op zitten. Leuk om door te nemen welke leraren zij nu hebben en Miriam heeft gehad!

Miriam zegt zelf het volgende over haar terugkomst bij de Weekendschool en Future for Life

 

" Ik kwam in between jobs te zitten en ik besloot vrijwilligerswerk te gaan doen. Toen bedacht ik mij: IMC Weekendschool! Hoe leuk zou het zijn om daar iets voor te doen?! Bij voorkeur in Zuid-Oost omdat mijn binding met dat stadsdeel het grootst is (geboren en getogen en momenteel, na heel wat omzwervingen, wederom woonachtig). Als oud leerling van de allereerste lichting heb ik de landelijke uitbreiding van de Weekendschool met veel plezier gevolgd. Ik stuitte ik op de vacature voor bijles docent in het Nederlands voor een HBO alumni studente. Dit leek mij de perfecte gelegenheid me aan te melden.

Inmiddels doe ik veel andere activiteiten  voor de Weekendschool.   

 

De Vestigingsraad voorzitten doe ik met heel veel plezier. Ik vind het erg mooi om te zien waar de organisatie nu staat en de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt ten opzichte van hoe het allemaal begon. Wat ik heel bijzonder en inspirerend vind is om te zien dat er zo veel mensen zijn die zich (nagenoeg) belangeloos inzetten voor de weekendschool. Ik ben blij op dat ik op mijn manier hieraan mijn bijdrage kan leveren!"  

 

 

Dank je Miriam, wij zijn ook heel blij met jou! En inmiddels heeft Miriam ook weer een vaste baan, heel veel success!