James Smith

Graag stellen wij onze nieuwe FFL-Hero James Smith aan jullie voor. James is trainer/coach in persoonlijke ontwikkeling. Hij gaf zich eind 2014 op als gastdocent en heeft inmiddels in samenwerking met Future for Life een meerdaagse training "De reis van een held" ontwikkeld voor alumni van de IMC Weekendschool. In drie vragen leren we hem beter kennen.

 Waarom Future for Life / IMC Weekendschool?

Een oud-collega vertelde me vorig jaar met veel enthousiasme, dat haar zoon naar de IMC weekendschool gaat en dat hij daar leert van gastdocenten uit het bedrijfsleven. Dit prikkelde mijn aandacht, want leren 2.0 spreekt me aan. Ik geloof dat je leren samen doet en niet alleen in boeken, maar door met elkaar in gesprek te gaan. En het mooie aan de IMC Weekendschool en Future for Life, is dat ze je groei stimuleren door je uit te nodigen zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je leerproces en een veilige plek creëren om iets uit te proberen. Daarom besloot ik me aan te melden als gastdocent. 

 Wat kan ik betekenen voor de alumni ofwel wat kunnen jongeren van mij leren?

Persoonlijke ontwikkeling en groei zijn mijn passie. In m'n leerproces ontmoet ik graag nieuwe mensen, laat me inspireren door (social) media, boeken en door te reizen. Maar de valkuil die ik goed ken, is dat ik 100 ideeën heb en er slechts een handje vol durf uit te voeren. Waar ik tegenaan loop is het feit dat de meeste ideeën niet eens van mij zijn, maar ingegeven zijn door mijn omgeving.

Als trainer/coach heb ik geleerd het kaf van het koren te scheiden, daardoor kom ik dichterbij mijn kern, mijn hartenwens, mijn missie. Van daaruit is het makkelijker om stappen richting je droom en doelen te ondernemen, al kost vaak nog een dosis moed en lef. Zo ontdekte ik dat lef een spier is die je kunt trainen. Die ervaring deel ik graag met jongeren, zodat zij zelf moedig de reis van een held kunnen maken.

 Waar gaat de training De reis van een held over?

De meerdaagse training gaat over het wakker roepen van je missie, je dromen, jouw waarom. Het maakt niet uit of dit gaat over studie, je baan, de wereld of je persoonlijke doelen. En wanneer je jouw waarom hebt gevonden, de stappen te nemen die het kost om van idee - via actie - naar resultaat te komen. Onderweg kom je verschillende uitdagingen tegen, hoe pak je die aan? Hoe blijf je doorzetten, aanpakken en volhouden? De training is een self-empowerment training, omdat je leert hoe je alle ervaringen (mooie en minder mooie) kunt integreren, zodat je groeit en er levenslang van kunt genieten. En tot slot wordt je geïnspireerd en geactiveerd om bewust het beste uit het leven te halen. Volgens James begint dat eerst met het beste uit jezelf te halen en daarbij is communicatie de sleutel tot geluk. 

 

Voor meer informatie over James, zijn achtergrond en activiteiten kun je kijken op: www.allsenses.nl